Είμαστε περήφανοι για τον ζυθοποιό μας!

Ο ζυθοποιός μας ξέρει τα πάντα για την μπίρα και την παρασκευή της. Η ζύμωση, το βράσιμο, το φιλτράρισμα, είναι στάδια μοναδικά γι αυτόν. Η craft μπίρα είναι το πάθος του. Έχει φτιάξει πολλά καζάνια υγρού χρυσού!

Έχει περάσει ώρες περιμένοντας υπομονετικά να ωριμάσει η μπίρα του για να τη γευθεί και να την προσφέρει στη συνέχεια, στους λάτρεις της φρέσκιας μπίρας.

Αναζητώντας την παλιά γνώση!

Ο ζυθοποιός μας, ταξιδεύει συχνά στις εξοχές της Βοημίας, ψάχνοντας για τα υλικά που θέλει. Με τα χρόνια, η εμπειρία του είναι πλέον μεγάλη και αυτό τον έχει κάνει λίγο … ιδιότροπο, θα τολμούσα να πω. Πιο απαιτητικό, λέει ο ίδιος! Λογικό ακούγεται, θα σκεφθεί κάποιος τρίτος.
Όταν έχεις περάσει τόσο χρόνο διαβάζοντας για μπίρες και μαγιές, όταν έχεις δοκιμάσει συνταγές και τρόπους βρασίματος σε καζάνια και δεξαμενές, γίνεσαι λιγουλάκι πιο αυστηρός, στις επιλογές σου.

Ο ζυθοποιός μας, θεωρεί ξεχωριστή τη γνωριμία του με «τους δασκάλους του παλιού καιρού». Που έφτιαχναν craft μπίρα χωρίς τη βοήθεια της σημερινής τεχνολογίας. Ακολουθώντας τα χνάρια και τις συμβουλές που τους έδωσαν οι παλαιότεροι ζυθοποιοί. Γιατί είπαμε. Οι Τσέχοι φτιάχνουν μπύρα εδώ και 100 χρόνια. Άρα ξέρουν!

Craft, Draft, Dakota!
Οι παλιοί αυτοί γνώστες της τέχνης της ζυθοποίησης, τον δέχθηκαν στις συντροφιές τους και τον δίδαξαν την τέχνη τους. Για μήνες και χρόνια, τους άκουγε, ρώταγε, δεχόταν τη γνώση, που απλόχερα του έδιναν, στην όμορφη Πράγα.
Ο ζυθοποιός μας, έχει φτιάξει πολλά καζάνια μπίρας στην Τσεχία και αλλού. Πειραματίστηκε, δοκίμασε, και ταξίδεψε στις γεύσεις.
Και συνεχίζει να ταξιδεύει στον κόσμο της craft μπίρας. Θεωρεί συναρπαστικό, κάθε στάδιο της διαδικασίας ζυθοποίησης.Γιατί πια ξέρει, τι θα του δώσει κάθε άνθος. Έχει μάθει να ξεχωρίζει και να ακούει τις ιστορίες κάθε συστατικού.

Η μαγιά της μπύρας Dakota, αυτός ο ζωντανός μύκητας με τη στρυφνή μυρωδιά κάνει τα μάτια του να λάμπουν. Δημιουργεί μία έκρηξη στις αισθήσεις του, καθώς την προσθέτει, στο νέο καζάνι. Και αρχίζει ξανά η διαδικασία της αναμονής. Ανακατεύει. Και πάλι περιμένει. Να γίνει η μίξη.Τη ζύμωση να ολοκληρωθεί.
Οι μέρες περνούν, και η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη βοήθεια του συγχρόνου εξοπλισμού μας. Η μπίρα φθάνει στις δεξαμενές μετα-ζύμωσης και μένει εκεί για να αναπαυθεί. Να γίνει η μοναδική μπίρα Dakota που ξέρουμε και αγαπάμε!

Brewer mixing beer ingredients dakota beer pub brewery tank best craft draft beer argyroupoli elliniko region - 6a
Beer ingredients dakota brewery beer pub best craft draft beer argyroupoli elliniko region - 4