Craft beer glasses dakota beer pub elliniko region glyfada argyroupoli area crop
by Dakota Beer Pub
Beer pub

Με συνοπτικές διαδικασίες, απαντάμε πως….φυσικά και έχει σημασία!

Μπορεί η θερμοκρασία να παίζει τον κυριότερο ρόλο, αλλά η χρήση του λάθος ποτηριού μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη τη διαδικασία απόλαυσης της μπύρας.

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Το σχήμα του ποτηριού έχει διπλή σημασία στο σερβίρισμα. Από τη μια μεριά επιτρέπει να εκτονωθεί το μεγαλύτερο μέρος του διοξειδίου του άνθρακα , αλλά την ίδια στιγμή, ενισχύει σημαντικά το άρωμα της μπύρας.
μπύρας. Επομένως, διαφορετικά ποτήρια προσφέρουν διαφορετικές γευστικές εμπειρίες.

Επιπλέον, δε μπορεί να θεωρηθεί απλή σύμπτωση το γεγονός, ότι περιοχές που είναι γνωστές διεθνώς, για τις εξαιρετικές τους μπύρες, είναι επίσης διάσημες και για την παραγωγή γυαλιού. Ειδικά η Ευρώπη διαθέτει εκτεταμένη ποικιλία ποτηριών για σερβίρισμα σχεδόν κάθε είδους μπύρας που κυκλοφορεί ! Στο Βέλγιο μάλιστα, έχει κανείς το δικαίωμα να επιστρέψει την μπύρα του σε περίπτωση που αυτή δε σερβιριστεί στο σωστό ποτήρι!

“Ποτήρια τύπου pint ή mug χρησιμοποιούνται για μπύρες με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ενώ ένα ποτήρια με στενότερο στόμιο είναι για πιο δυνατές μπύρες και μικρές, “συμπυκνωμένες” γουλιές”.

Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγεται η κατανάλωση μπύρας από κουτάκι ή μπουκάλι, γιατί αλλοιώνονται τα αρώματα της μπύρας. Είναι προτιμότερη η χρήση ποτηριού για να ενεργοποιηθεί η ενανθράκωση και να δημιουργηθεί ο επιθυμητός αφρός.

Αφεθείτε στην απόλαυση μιας παγωμένης μπύρας από το κατάλληλο ποτήρι και βιώστε την απόλυτη εμπειρία.

Δεν έχετε πεισθεί ακόμα ότι το ποτήρι κάνει τη διαφορά; Μια επίσκεψη στο “Dakota Beer-Pub” θα σας πείσει.

beer glasses